Menu

Staking statement

vrijdag 15 maart 2019

15 maart 2019

Veel collega’s in het land gaan vandaag staken. Ze staken voor beter onderwijs, meer investeringen in het onderwijs en het tegengaan van het leerkrachtentekort.

Op de Regenboog kiest één collega ervoor om te staken, de andere collega’s kiezen er deze keer niet voor om gebruik te maken van hun stakingsrecht. Dat neemt niet weg dat we ons wel zorgen maken en van ons willen laten horen. Niet voor het salaris, maar om onze beroepsgroep op de kaart te zetten. Verder investeren is noodzakelijk, investeren in onderwijs is investeren in de toekomst. Te vaak komt onderwijs negatief in het nieuws, nieuwsberichten over waar onderwijs in faalt, of waarin kwaliteit tekort schiet, over werkdruk, inspectie en bureaucreatie. Iedereen denkt iets van onderwijs te willen, mogen en kunnen vinden, verwachtingen zijn soms niet reëel.

Wist u dat basisscholen:

- op dit moment leerlingen voorbereiden die in 2032 de arbeidsmarkt op gaan.

- tegemoet komen aan sociale, pedagogische en cognitieve behoeften van leerlingen.

- het verschil maken door leerlingen echt te zien en te horen.

- aan het begin staan van de opleiding van artsen, loodgieters, politici, stratenmakers, acteurs, zangers, vuilnismannen, technici, analisten, leerkrachten, verpleegkundigen, managers, architecten, thuiszorgmedewerkers en topmodellen.

- leerlingen lessen leren voor het leven; - ervoor zorgen dat leerlingen gemotiveerd, geïnspireerd en geënthousiasmeerd de maatschappij in gaan.

Onze beroepsgroep moet weer positief in beeld komen. Het zou volgens ons meer moeten gaan over hoe leerkrachten en scholen voor duizenden leerlingen HET VERSCHIL maken. Hoe leerkrachten iedere dag weer het beste uit leerlingen, elkaar en zichzelf halen. Hoe er constructief met ouders wordt samengewerkt en hoeveel voldoening dit werk geeft. Leerkrachten maken het verschil in de klas: voor nu en voor de toekomst!

Team de Regenboog

Inlog Yurls
Inlog Ouderportaal
Downloads NAR
Kanjertraining
Ons spaardoel
Stichting Proceon
Schoolgids 2018-2019
Inschrijfformulier
HB onderwijs aanmelden
Hoogbegaafdenonderwijs