Menu

Het team

Edwin Nelemans, Directeur

"Een kind is meer dan zijn bovenste 5 cm. Bekijk hem dus ook helemaal!"

 

Ik ben Edwin Nelemans, vanaf schooljaar 2018-2019 ben ik directeur van de Regenboog. Ik ben begonnen als leerkracht en heb daarna een aantal jaar als intern begeleider en locatieleider gewerkt binnen Proceon.

Ik ben van origine een Brabander en woon in Baarn samen met mijn vrouw Sanne en onze kinderen Saar en Suze.

In mijn ogen staat de leerling centraal bij alles wat we als school doen. Het is mooi om als school, met ouders om de leerling te staan en samen te werken aan optimale ontwikkeling. Hierbij draait het niet alleen om overdragen van kennis en vaardigheden, maar ook om het aanzetten en inspireren tot nieuwe gedachten en interpretaties.

Ik vind het een uitdaging om ,samen met het team, de Regenboog verder vorm te geven en te ontwikkelen.

Ik ben op maandag, woensdag donderdag en vrijdag aanwezig op school. U kunt me ook via de mail goed bereiken; e.nelemans@proceon.nl

Judith van Klaveren, Leerkracht groep 1/2 a

"Nu werk ik, als leerkracht, al weer heel wat jaartjes met kleuters , wat ik een feestje vind."

Ik ben Judith van Klaveren en leerkracht van groep 1/2.

In 1994 ben ik begonnen als klassenassistente in het speciaal onderwijs en leidster op verschillende kinderdagverblijven. Daarna heb ik als onderwijsassistente op een basisschool in Bussum gewerkt.

Daar heb ik het enorm naar mijn zin gehad en kreeg alle ruimte om me te ontwikkelen en kreeg ik de kriebels om als leerkracht voor de klas te gaan staan. Naast mijn werk en stage ben ik in de avonduren gaan studeren en in mijn laatste jaar kreeg ik de kans om stage te lopen op de Regenboog. Ik ben begonnen in groep drie en daarna ben ik naar de kleuters gegaan. Daar voel ik me als een vis in het water en heb mijn studie afgerond.
Nu werk ik, als leerkracht, al weer heel wat jaartjes met kleuters , wat ik een feestje vind. Ik vind het fijn als kinderen huppelend de school binnen komen. Naast mijn werk hou ik van veel lachen, toneel en musicals en zing graag een deuntje mee. Ook kan ik me heerlijk verdiepen in een dik boek met een pot thee naast me. Mijn hobby’s zijn verder gitaar spelen en veel wandelen en verder ga ik graag met familie leuke dingen doen, zoals etentjes, naar de film, bowlen of weekendjes weg.

Ellen Feijen, leerkracht groep 1/2 b

"Voor de kinderen willen we er onvoorwaardelijk zijn en het beste uit ze naar boven halen."

Ik ben Ellen Feijen.
Als kleuterjuf ooit begonnen op de Beatrixkleuterschool, die toen aan de Barend Udolaan stond.
Daarna heb ik in Loosdrecht als hoofdleidster gewerkt.
Ik ben moeder geworden van twee prachtige kinderen, waar ik een tijdje fulltime van heb mogen genieten. Toen werd het tijd om me weer op deze school, met veel plezier in te zetten.
Als team kunnen we van elkaar leren en zijn we heel open en gezellig met elkaar, voor de kinderen willen we er onvoorwaardelijk zijn en het beste uit ze naar boven halen, leren met elkaar en van elkaar. Dat kan alleen als we elkaar vertrouwen.
Nu, na heel veel jaren vind ik nog iedere dag dat ik bof dat ik op deze school mag werken. Het gezelligst vind ik het om met de kinderen, met de gitaar erbij, te zingen. Met een grapje en een blij gevoel merk ik dat kinderen zich snel “thuis” voelen. En wat is het mooi om te zien hoe een groep door de jaren heen naar elkaar toe groeit en een hechte band met elkaar krijgt, ondanks al zijn verschillen!

Ik vind ons werk nog steeds het mooiste beroep wat er is omdat elke groep weer anders is en ieder kind uniek is met zijn eigen-aardig-heden.

Hanneke ter Stege, leerkracht groep 3

"Ik heb vroeger altijd voor groep 1 en 2 gestaan en sinds een tijdje in groep 3. Ik heb het erg naar mijn zin op de Regenboog."

Hallo, ik ben Hanneke ter Stege en ik sta iedere donderdagochtend voor groep 3.
Ik ben mijn loopbaan begonnen in Huizen , waar ik ongeveer 7 jaar voor de klas heb gestaan.

Toen mijn kinderen werden geboren ben ik een tijdje gestopt met werken, nu werk ik ongeveer alweer een jaar of 10 op de Regenboog.
Ik heb vroeger altijd voor groep 1 en 2 gestaan en sinds een tijdje in groep 3.
Ik heb het erg naar mijn zin op de Regenboog.

Op vakantie gaan en lekker uit eten ,dat doe ik graag.
Ik woon samen met mijn man en onze vier kinderen in Kortenhoef.

Minka Reijnders, Leerkracht groep 3

""

Corine Verschoor, Ondersteunend leerkracht groep 1 t/m 4

"Veiligheid en sfeer in de groep staan voor mij centraal. Vanuit dat principe zie ik de kinderen in de klas groeien en bewust worden van wie zij zijn en tonen ze wat zij kunnen!"

Ik ben Corine Verschoor en ben, na mijn studie op de PABO, na enig invalwerk,les gaan geven op de Regenboog

Na 15 jaar met heel veel plezier les te hebben gegeven aan groep 1/2 , heb ik in 2011 de overstap gemaakt naar groep 3. Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag, donderdagmiddag en vrijdagochtend.

Met veel enthousiasme werk ik samen met kinderen, ouders en collega’s aan het welbevinden van ieder kind. Veiligheid en sfeer in de groep staan voor mij centraal. Vanuit dat principe zie ik de kinderen in de klas groeien en bewust worden van wie zij zijn en tonen ze wat zij kunnen!

De naam van de school inspireert mij! Iedereen heeft in elke groep (team, kinderen en ouders) zijn of haar eigen kleur. Elke kleur is nodig om ‘de Regenboog’ te laten stralen, waarvoor hij bedoeld is. En daar draag ik graag mijn steentje (of kleur) aan bij!

Annelies van der Horst, Leerkracht groep 4

""

Lisette Groen, Leerkracht groep 4

"Na de PABO ben ik hier op de Regenboog begonnen met werken en niet meer weggegaan."

Mijn naam is Lisette Groen. Ik werk nu alweer 17 jaar met veel plezier op de Regenboog.
Na de PABO ben ik hier op de Regenboog begonnen met werken en niet meer weggegaan.
Ik heb vooral lesgegeven in de groepen 5,6,7 en 8.

Dit jaar geef ik les aan groep 4. Ik woon in Weesp samen met mijn man.
In mijn vrije tijd lees ik graag.Ik ga ook graag naar het theater en de bioscoop.
Koken vind ik ook erg leuk om te doen.

Elles van Vuuren, Leerkracht Prisma groep 3/4/5

""

Eugenie van Dijck, Leerkracht Prisma groep 3/4/5

""

Laura Wielinga, Leerkracht groep 5

""

Deborah Oosterhagen, Leerkracht groep 5

""

Joke Bremmer, Leerkracht groep 5 en Prisma 5/6

"Ik vind het fijn om les te geven, maar vooral ook om in gesprek te gaan met leerlingen om te ontdekken wat zij nodig hebben om tot goed leren te komen"

Mijn naam is Joke Bremmer en ik werk met veel plezier op de Regenboog. Ik vind het fijn om les te geven, maar vooral ook om in gesprek te gaan met leerlingen om te ontdekken wat zij nodig hebben om tot goed leren te komen. De betrokkenheid van de leerlingen wordt zo veel groter omdat ze mee mogen denken over hun leerproces! In het team voel ik me thuis, omdat we hier niet op eilandjes werken, maar open met elkaar omgaan en veel van elkaar leren!

Hestia Karman, Leerkracht Prisma groep 5/6

"Hoogbegaafde kinderen hebben een andere behoefte als het op onderwijs aan komt, maar zijn daarnaast ook 'gewoon' kinderen"

Ik ben Hestia Karman en sinds 2017 werkzaam op de Regenboog. Voordat ik in Kortenhoef kwam werken heb ik vele jaren op een school in Wijk bij Duurstede gewerkt. Daar heb ik in eerste instantie een plusklas op mogen zetten, die vervolgens uitgegroeid is tot een groep waar hoogbegaafde kinderen op een voor hun passende manier onderwijs kregen. Ik ben ontzettend blij dat ik de mogelijkheid gekregen heb dit ook op de Regenboog te mogen doen!

Dit jaar geef ik les aan de prisma groep 5/6. Hoogbegaafde kinderen hebben een andere behoefte als het op onderwijs aan komt, maar zijn daarnaast ook 'gewoon' kinderen. Daarom vinden we het op de Regenboog ook erg belangrijk dat kinderen uit alle groepen met elkaar in contact komen. De fijne en prettige sfeer die er binnen de school heerst, maakt dit heel goed mogelijk!

Manon Spuijbroek, Leerkracht groep 6

"Ik wil het beste uit de kinderen halen, met welbevinden en betrokkenheid voorop!"

Mijn naam is Manon Spuijbroek en ik sta dit jaar fulltime voor groep 6.

Met veel enthousiasme begon ik na de mavo aan de opleiding ‘onderwijsassistent’ op het MBO. Een mooie weg om op die manier al ervaring op te doen binnen het onderwijs.

Door de leuke momenten die je op een dag meemaakt in de klas, wist ik zeker dat ik verder wilde naar de PABO. In mijn tweede jaar ben ik op de Regenboog gekomen. Ik weet nog goed dat ik de school binnenliep en dat het me opviel dat de fijne sfeer hier zichtbaar en voelbaar is. Zowel binnen het team, als binnen de klas en de omgang met ouders. In mijn laatste jaar van de PABO ben ik weer bij de Regenboog terecht gekomen en mocht ik groep 6 draaien.

Ik ben een leerkracht die het super vindt om samen met de kinderen te zorgen voor een fijne groep, waarbij zij alle kansen krijgen die zij nodig hebben en een sterke band opbouwen met elkaar. Ik wil het beste uit de kinderen halen, met welbevinden en betrokkenheid voorop! Elke les weer aanbieden op een manier die aansluit bij de belevingswereld, die ervoor zorgt dat de kinderen betrokken zijn en die de kinderen enthousiasmeren, is geweldig om te doen!

Het is mooi om gesprekken over de actualiteit aan te gaan en om hen, vanuit o.a. geschiedenis, kritisch te laten nadenken. Het is ontzettend mooi om de kinderen te zien groeien als persoon en in resultaten.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met vrienden en familie. Ik houd ervan om naar het strand te gaan, dagjes en weekendjes weg vind ik heerlijk en ik wandel graag met onze blije Rhodesian Ridgeback, Milo. Op z’n tijd een avondje bingewatchen vind ik ook fijn om te doen.

Rianne Bakker, Leerkracht groep 7

"In 2013 maakte ik kennis met de Regenboog en was direct enthousiast over de positieve sfeer."

Mijn naam is Rianne Bakker. Ik ben in 2011 begonnen met de PABO in Utrecht. In 2013 maakte ik kennis met de Regenboog. Mijn derdejaarsstage heb ik in groep 6 gelopen en was direct enthousiast over de positieve sfeer. Het jaar daarna wilde ik mijn afstudeerstage ook op de Regenboog lopen en kwam ik in groep 7 terecht. Na het behalen van mijn diploma in 2015 ben ik direct bij Proceon gaan solliciteren en mocht ik beginnen met werken op de Regenboog: het invallen voor een collega die met zwangerschapsverlof ging. Ik heb de eerste twee jaar veel ingevallen in de groepen 3, 5 en 7.

Sinds dit schooljaar werk ik vast en regelmatig in groep 7. Dit vind ik heerlijk! De beginnende pubers in het gareel houden, met en van elkaar leren in combinatie met veel humor. Ik geniet van de flexibiliteit van kinderen: het ene moment kunnen we ons heel serieus over een rekenprobleem buigen en het andere moment liggen we dubbel om het één of ander.

Naast dat ik op woensdag (om de week), donderdag en vrijdag lesgeef, zit ik ook in de Activiteiten Commissie. Ik vind het ook erg leuk om te kickboksen, maar dat schiet er soms nog weleens bij in. Samen met mijn vriend woon ik in ons recent verbouwde huis in het centrum van Hilversum. Ik vind het leuk om concerten en festivals te bezoeken, reizen, bakken en Netflixen

Joyce Hagen, Leerkracht groep 7

"Vanuit de goede sfeer is het fijn om te kunnen werken met kinderen, collega's én ouders."

Mijn naam is Joyce Hagen.
Sinds 2003 werk ik op De Regenboog. Ik ben toen in groep 3 begonnen, maar heb inmiddels aan alle groepen bij ons op school les gegeven.
Dit jaar geef ik, op maandag, dinsdag en woensdag, les aan groep 4. 
Daarnaast ben ik bouwcoördinator van de onderbouw en zit ik in de Activiteiten Commissie. Ik ga nog steeds elke werkdag met veel plezier naar De Regenboog. De sfeer in de school is erg prettig en het is fijn om vanuit deze sfeer te kunnen werken met kinderen, collega’s en ouders.

Ik woon in Kortenhoef, samen met mijn man Mario en ons zoontje Ties.
Mario zijn twee kinderen, Yessi en Michio, zijn ook regelmatig bij ons.
In mijn vrije tijd ben ik geregeld te vinden op de tennisbaan!
Verder houd ik van lezen, winkelen, lekker eten en met vriendinnen afspreken.
Af en toe helemaal niets doen vind ik ook heerlijk, al komt dat er helaas niet zo vaak van!

 

Fred Kouw, Leerkracht Prisma groep 7

"Een veilig klimaat en goede sfeer zijn voorwaarden om optimaal tot leren te komen."

Mijn naam is Fred Kouw en ik geef dit schooljaar samen met juf Karen les aan PRISMA groep 7 op de Regenboog en heb daar ontzettend veel zin in!

Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en goed in hun vel zitten. Een veilig klimaat en goede sfeer zijn voorwaarden om optimaal tot leren te komen. Het geeft veel voldoening om samen met collega’s mijn steentje bij te mogen dragen aan de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van de kinderen en de kinderen vaardigheden bij te brengen die ze in hun verdere leven nodig hebben.
Iets over mijzelf: ik ben geboren op 12 maart 1967 (dan kun je zelf uitrekenen hoe oud ik ben

Karen Honing, Leerkracht Prisma groep 7

""

Erik Nickolson, Leerkracht groep 8

"Ik geniet nog elke dag van mijn werk op de Regenboog. Deze sfeer is nergens anders te vinden"

Mijn naam is Erik Nickolson en ik werk sinds oktober 2006 op de Regenboog.

Voordat ik op de Regenboog kwam werken woonde ik nog in Den Haag en volgde ik daar de pabo op hogeschool INHOLLAND. Elke zomer werkte ik toen op een camping in het zuiden van Frankrijk als animateur. Daar heb ik mijn vrouw Yolentha ontmoet en zodoende kwam ik in deze regio terecht met het zoeken naar werk. De Regenboog kwam op mijn pad en Kortenhoef beviel zelfs zo goed dat wij in 2011 van Weesp naar Kortenhoef zijn verhuisd. Niet lang daarna zijn wij de trotse ouders geworden van onze zoon Mika en in juli 2015 is onze tweede zoon Jelte geboren.

Inmiddels heb ik op school les mogen geven in groep 6, 7 en 8 en ik heb het in de bovenbouw dan ook helemaal naar mijn zin. Toch heeft groep 8 bij mij een lichte voorkeur aangezien je dan de musical mag instuderen, mee op kamp gaat en de afscheidsavond mag regelen. 
Op school ben ik altijd druk bezig met van alles en nog wat. Naast het lesgeven zit ik in de PR en in de MR.  Ook ben ik namens de school druk bezig op het internet. Ik beheer de website, de foto's, het maken van de filmpjes op de site en ook de Twitter en Facebook accounts van de school. Er gaat veel tijd in zitten maar ik vind het geweldig om te doen.

Marianna Karsemeijer, Leerkracht groep 8

"Iedere lesdag is een wederzijds feestje"

Mijn naam is Marianna Karsemeijer. Ik geef reeds 40 jaar les. Op het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en als gastdocent in Duitsland, Zweden en the USA.
Tussentijds schreef ik infotainment tv-programma concepten.
Het was mijn doel brugklascoördinator te worden. Midden in dat proces zorgden privé omstandigheden ervoor dat ik mijn prioriteit weer bij groep 8 gelegd heb.
Ik houd van deze leeftijdsgroep, geniet van de kinderen,kan mijn kennis kwijt en begeleid hen vanuit mijn ervaringen naar de brugklas.
De vrijdag is mijn lesdag op de Regenboog. Het vak aardrijkskunde is mijn specialiteit.
Daarnaast benut ik mijn creativiteit. Iedere lesdag is een wederzijds feestje.

Sylvia Scherpenzeel, Leerkracht groep 1 t/m 8

"Er samen voor gaan!"

Mijn naam is Sylvia Scherpenzeel. Ik woon in Loosdrecht, boven het nieuwe winkelcentrum. Heel lang heb ik met plezier op de Mr.J.Terpstraschool gewerkt.

Ik ben geboren in Hilversum, waar ik zelf op de Wilhelminaschool, ook een school van Proceon, heb gezeten. Na mijn opleiding in Utrecht was mijn eerste baan in Bovenkarspel vlakbij Enkhuizen. Ik begon fulltime voor een groep 5, toen nog klas 3.
Na de geboorte van mijn oudste dochter, Lisanne, ben ik minder gaan werken. En na de geboorte van Jorieke ging ik weer wat meer werken. Inmiddels woonde ik in Loosdrecht. Waar ik ook op de Rehobothschool een aantal jaren heb gewerkt.
Heel wat jaren heb ik samen met mijn duo een groep (4, 6, 7 en 8) gedraaid. We deden week op, week af en onze wisseldag was de woensdag.
Ik wil graag bijdragen aan een goede toekomst voor de kids. Lesgeven geeft vaak energie om er samen voor te gaan. Leren doe je immers van, door en met elkaar. Trots ben je op elkaar als iets lukt!

Jeanette Vis, Vakleerkracht gymnastiek

""

Mariska Boegschoten, Intern begeleider

"Het is een voorrecht om ieder kind te laten ontwikkelen zodat hij of zij zelf trots kan zijn op zijn of haar eigen kunnen."

Ik heet Mariska Boegschoten. In 2007 ben ik begonnen met werken op de Regenboog.
In het begin deed ik dat in groep 3, maar dit deed ik maar heel even. Omdat een andere juf stopte met werken, mocht ik daarna naar groep 5. Deze groep heb ik een paar jaar gedaan met erg veel plezier.
Nu werk ik op donderdag en vrijdag in groep 4
Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik druk met mijn dochter Esmee. Samen vinden we het erg leuk om te knutselen en te spelen. En in augustus 2011 heeft Esmee er een broertje bij gekregen, Quinten.
Daarnaast probeer ik tijd vrij te maken om te sporten, maar dit is best lastig. Mocht ik die tijd toch vinden dan ben ik te vinden op het korfbalveld. Ik korfbal bij KV Huizen.
En dan is er natuurlijk ook nog tijd voor vakantie. Italie vind ik het mooiste land, maar Nederland is ook erg mooi.
En omdat Quinten en Esmee niet zo houden van uren in de auto zitten, ga ik nu vaak naar Drenthe op vakantie.

Margriet Kuijer, Intern begeleider

"De functie van IB-er ligt me toch het meest, omdat ik het heel boeiend vind om met kind, leerkracht en ouder(s) samen te kijken naar wat er nodig is om het kind zichzelf zo optimaal mogelijk te laten ontplooien en ontwikkelen"

Ik ben Margriet Kuijer-Gremmen en werk sinds 2014 als Intern Begeleider op de Regenboog. In het verleden heb ik al op meerder scholen van de stichting Proceon gewerkt, in eerste instantie als groepsleerkracht in alle groepen, maar ik heb vooral ook veel ervaring opgedaan als Intern Begeleider.
De functie van IB-er ligt met toch het meest, omdat ik het heel boeiend vind om met kind, leerkracht en ouder(s) samen te kijken naar wat er nodig is om het kind zichzelf zo optimaal mogelijk te laten ontplooien en ontwikkelen. Het is mooi om te zien dat in het eigentijdse onderwijs steeds meer ruimte is voor de mening van kinderen en ouders: Zij weten immers vaak heel goed wat er nodig is! Aan mij de taak om samen met de leerkracht te kijken of en hoe we dat kunnen vormgeven in de schoolse omgeving. De Regenboog loopt hierin mijns inziens voorop en daar voel ik me heel goed bij!
Daarnaast is het mijn taak om de (leer-)opbrengsten van de Regenboog te monitoren , evalueren en het team adviezen te geven te verbetering van deze resultaten, zowel op leerling- groeps- als schoolniveau. Het is elke keer weer een uitdaging om de lat hoog te houden en zo samen te zorgen voor kwalitatief goed onderwijs is een prettige leeromgeving.
Naast mijn werk ben ik veel thuis bij mijn gezin. Ik heb twee kinderen, Bram en Gijs in de basisschoolleeftijd. Ik vind het heerlijk om hen te helpen hun weg te vinden in het leven en op school, met vallen en opstaan en daarnaast natuurlijk samen leuke dingen te doen. Het helpt mij ook om mijn werk in een breder perspectief te kunnen zien. Ik ben hierdoor nog meer van kinderen en mijn dankbare werk gaan houden!

Groepsindeling schooljaar 2018-2019

Groep 1/2 A
Juf Judith van Klaveren
Juf Anne-Wil Kramer (vrijdagochtend) 

Groep 1/2 B
Juf Ellen Feijen
Juf Mariska Boegschoten(woensdag) 

Groep 3
Juf Minka Reijnders (ma, di, wo)
Juf Hanneke ter Stege (do, vrij)

Groep 4
Juf Annelies van der Horst(ma/di/wo)
Juf Lisette Groen (do t/m vrij)

Groep 5
Juf Joke Bremmer (ma t/m di)
Juf Laura Wielinga  (wo t/m vrij)

Groep 6 
Juf Manon Spuijbroek (ma t/m vrij)

Groep 7
Juf Joyce Hagen (ma t/m di)
Juf Rianne Bakker (wo t/m vrij)

Groep 8
Meester Erik Nickolson
Juf Marianna Karsemeijer (vrijdag)

Prisma groep 3/4/5
Juf Elles van Vuuren ( ma, do vrij)
Juf Eugenie van Dijck (di , wo)

Prisma groep 5/6
Juf Hestia Karman (ma, di, do, vrij)
Juf Joke Bremmer (wo)

Prisma groep 7
Juf Karen Honing (ma t/m wo)
Meester Fred Kouw (do t/m vrij)

Directie
Edwin Nelemans (Directeur)
Joyce Hagen (locatieleider) 

Intern begeleidster
Mariska Boegschoten
Margriet Kuijer (dinsdag, donderdag en vrij. middag)

Vakleerkracht gymnastiek
Juf Jeanette Vis
Meester Ruben 

Conciërge
Ria Kroon ( donderdag )

Administratief medewerkster
Hendrine van der Dussen